Inloggen

  De 5 minuten die mijn leven veranderden  

ISBN nummer: 978-9-081-52592-3 
hardcover 186 pagina's
prijs 14.50 €
U kan het boek ook via ons bestellen als u 14.50 stort op bankrekeningnummer
573830851 t.n.v. Taxatieburo de Goede, ondervermelding van boek, uw naam en adres.
Wanneer het geld is bijgeschreven zal per omgaande het boek worden toegestuurd. 
En  bij alle boekhandels in Nederland te bestellen

interview TVL http://bit.ly/m6njCw 

In de ‘vijf minuten van mijn leven’ lopen twee verhaallijnen naast elkaar: de passie en de nachtmerrie buitelen over elkaar heen en nemen de lezer mee in het turbulente leven van José de Goede, ooit kunst- en antiekhandelaar, eigenaar van een veilinghuis en nu nog steeds makelaar en beëdigd taxateur. Tal van jaren houdt zij dagboeken bij die de bron vormen voor dit boek. De deur naar de handel in kunst en antiek, de wereld van Schone Schijn, zet zij hiermee op een kier.

José de Goede schrijft recht uit haar hart. Gedreven door haar passie voor kunst, haar doorzettingsvermogen en ondernemersgeest neemt ze grote risico’s. Met succes. Haar bedrijven floreren en in diverse media heeft ze haar eigen televisieprogramma en columns. Ze taxeert kunst waar mensen zich emotioneel mee hebben verbonden. De liefde voor het vak en vooral ook haar betrokkenheid maakt dat mensen zich naar haar openen, hun verhaal vertellen. Emotionele, bizarre, ontroerende en soms ook hele pijnlijke familiekwesties worden zichtbaar en raken. Maar evenzo ook de keiharde werkelijkheid van de kunst- en antiekhandel en de strijd om het geld.

Haar leven verandert radicaal als ze haar veilinghuis verkoopt. Het is het begin van een nachtmerrie die inmiddels zes jaar duurt. Wat bij iedereen kan gebeuren, overkomt José: iemand tegenkomen die je kapot probeert te procederen. De opeenvolgende rechtszaken en intimidaties beïnvloeden haar leven. Korte gedingen, hogere beroepen en een lange en hardnekkige strijd met het openbaar ministerie volgen elkaar op. Maar ook buiten de rechtszaal gaat de kwelling door. Als ze taxaties doet, voelt ze zich verplicht elke klant in te lichten over het risico dat ze morgen in de krant of elders in opspraak kan komen.

Na zes jaar lukt het José eindelijk om te gaan met de aanhoudende stress. Een energetisch therapeut verricht wonderen. José krijgt nieuwe inzichten en begint de zaken in een ander perspectief te zien. Ze komt steeds sterker uit de strijd. Op advies besluit ze in de tegenaanval te gaan om de juridische stalking te stoppen. Met succes. Dit boek wordt opgedragen aan alle slachtoffers van juridische stalking.

Recensies

6 augustus 2011

Beste José

Je boek leest als een trein. Je hebt een vlotte schrijfstijl en je verhaal is boeiend en soms zelf heel spannend. Ik heb verschillende dingen waarmee ik bezig was opzij geschoven omdat ik eerst je boek wilde uitlezen. gefeliciteerd met je schrijverstalent en het ermee bereikte resultaat. Ik ben blij voor je dat je aan het einde over een goede afloop kon schrijven. Welverdiend! Waarom ik dit schrijf? Zomaar, ik wilde je dit even vertellen. Ik wens je toe dat je in wat prettiger vaarwater terecht zal komen.

Met vriendelijke groet,
Peter de Melker

17-juli 2011

Geachte mevrouw José de Goede

Dank voor uw mooie verhalen, ontmoetingen die u in uw boek de 5-minuten beschrijft.
Het is alsof je er midden in zit. Proficiat voor uw uithoudingsvermogen,
als je weet dat je in je recht staat moet je inderdaad nooit opgeven!
Het heeft u vast veel energie gekost en kopzorgen gegeven, maar zoals u zelf zegt, sterker uit de strijd gekomen. Het ga u goed, veel succes met de buisiness.
Groet een kunst-antiek liefhebber Luc Nagerkerke

Sent: Tuesday, May 10, 2011 9:47 PM

Mijn Lieve José,
Ik heb je boek al drie keer gelezen.
Iedere keer als ik het lees sla ik, onrustig geworden, weer stukken over omdat ik het te spannend vind en niet kan wachten op de ontknoping!
Nu ik het vandaag voor de derde keer las begin ik te doorvoelen waarom ik steeds zo onrustig naar de ontknoping zocht: die ontknoping is het mooiste dat ik in jouw ondertekst nu beleef. Ik lees en voel ineens een heel ander verhaal.
Ik voel het afschudden van het constant moeten verzamelen van bewijsstukken die als voor een levensrechter verzameld moeten worden om het bewijs te leveren er te mogen zijn.
Ik ervaar nu het lezen van je boek, ja ik ben vanavond voor de vierde keer begonnen, als een letterlijke bevrijding en sla nu niets meer over. Ik geniet van ieder detail en voel me bij het lezen als door het luchtledige gedragen dat voelt als het sterkste fundament.
Grand merci,
Ik omhels je,
Jean-Philippe Rieu

Recensies:
8 mei 21.46
Hoi, José we hebben je boek al uit. Met verbazing gelezen over de waanzin, maar ook genoten en gelachen om de herkenbare verhalen. Bedankt voor dit cadeautje. Tot gauw Liefs Caby


> Mijn complimenten
> Heb 5min. in 1 ruk uitgelezen. Deed er wat langer over dan de beloofde
> 5min. , maar hier is wel sprake van een vlotte pen & alleszins
> lezenswaardig & boeiend betoog. Leuke anekdote over je huis-chinees in
> NY. Vorpal Gallery ken ik heel goed & de toenmalige eigenaresse
> Alicia, nou ja, vrouw van, ook. Bovendien overkwam mij het stomme
> toeval Gerd V.onverwacht in de weer te zien in de etalage van Barneys.
> (1990/91?)
> Beste groet, Limmy


Dinsdag 9 mei 21.17

Hebben het boek in een keer uitgelezen, konden niet meer stoppen, heerlijk geschreven, zo uit het hart, vlotte pen en vol met verrassingen. Ongelofelijk verhaal, wat heb jij de afgelopen jaren moeten afzien. Hoop dat je ooit nog gaat ontdekken wie voor wie vrienden dienstje heeft gedaan. Verder zijn de verhalen ontroerend, warm en tastbaar, we hebben ervan genoten. Op naar het volgende boek.

Veel lieve groeten
Michelle en Henk Soest

Boek "de vijf minuten die mijn leven veranderden" Welkom Weblog Te koop/ For sale Taxaties, verzekering, verdeling Taxatie via twitter of mail Kunstadvies met integriteit Object van de dag Onder de loep, vragen over antiek Kunstschatten Column Chapeau TV programma's In het nieuws en tentoonstellingen Beeldentuin "landgoed heerdeberg" Restauratie van meubels, schilderijen en zilver Contact Second opinion